Reinhilde Dillen

Reinhilde zal door omstandigheden afwezig zijn tot half januari en zal maar vanaf dan terug gecontacteerd kunnen worden voor afspraken.

Ik ben Reinhilde Dillen en heb me mijn hele beroepsleven met hart en ziel ingezet voor de gezondheid van de mens en dit in de ruime zin van het woord. Mijn jarenlange ervaring met patïenten en mijn eigen levensverhaal brachten me tot de ontdekking dat lichamelijke kwalen niet los te koppelen zijn van de volledige persoon. Hoe we denken, hoe we kijken naar de dingen, onze emoties, hoe we alles wat op ons pad komt verwerken is belangrijk. Of we nog dicht bij onszelf leven of we die verbinding volledig verloren zijn, verdient allemaal de nodige aandacht bij het herstellen van de gezondheid.

In deze groepspraktijk wil ik met hart en ziel de gezondheid van de mensen mee ondersteunen met acupunctuur en de ademhaling.

Waarbij helpt acupunctuur?

PIJNEN (vb nek, schouder, rug, peesontstekingen zoals tennisellebogen, golfelleboog, frozen shoulder, verstuikingen, migraine enz), allergieën, ademhalings- en spijsverteringsklachten, gynecologische (vb menstruatieklachten, menopauzeklachten), urologische problemen, tijdens zwangerschap misselijkheid, stuitligging, voorbereiding op de bevalling, psychische klachten, stress,depressie, angsten, huidproblemen, verslavingen, neus-keel en oorproblemen (zeer goed voor sinusitis!), slaapstoornissen, oorsuizingen, vermoeidheid…Zie ook de website van de BVAA.

Wat brengt de ademhaling?

Een optimale ademhaling is een peiler voor optimale gezondheid en dit voor alle leeftijden. Maar de ademhaling kan ook op een veilige, krachtige manier je leven weer in de flow brengen, je rust bieden en vooral je opnieuw bij jezelf brengen.

Deze ademtherapie, de “healing breathing”, staat voor:

  • meer energie, betere gezondheid
  • loslaten en transformeren van oude, blokkerende emoties zoals pijn, verdriet, kwaadheid, angst, frustratie… en overtuigingspatronen die vooral in je onderbewuste opgesloten liggen
  • leren plaatsen en verwerken van gebeurtenissen in je leven
  • herstel van de relatie met jezelf en anderen wat meer rust en blijheid in je leven brengt
  • bewust leven vanuit wie je bent, vanuit je intrinsieke kracht zodat je eigen keuzes durft maken die je leven positief beïnvloeden
  • harmonie en balans in lichaam en geest

Diploma’s

  • 1984: Dokter in de heel-genees en verloskunde UIA
  • 1997: arts-acupuncturist na een driejarige opleiding bij de Belgische Vereniging voor Artsen Acupuncturisten. Daarna deed ik praktische ervaring op tijdens een stage in Sri Lanka.
  • In 2006-2007 volgde ik een aanvullende opleiding in Auriculotherapie (ooracupunctuur)
  • 2004-2005: Opleiding Transformational Breathing bij Judith Kravitz in Nederland

En nog vele opleidingen en bijscholingen in de fytotherapie, aromatherapie, emoconie…. Klassieke en natuurlijke geneeswijze kunnen prachtig hand in hand gaan!