Philip De Wulf

Ik ben psycholoog (master in psychologische en pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Gent met een specialisatie in psychodiagnostiek), echtgenoot, vader van 3 jongvolwassen kinderen en “baasje” van RMND, de zachtste blonde Labrador van Breendonk (yes, “everybody loves Raymond”).

Ik begeleid adolescenten en (jong) volwassenen en hun ouders,maar ook ouderen, als zij het gevoel hebben op een kantelmoment in hun leven te staan. Het kan gaan om de zoektocht naar je eigen identiteit, je studie of beroepskeuze, een kantelmoment in je relatie of op je werk of zomaar…een moment waarop je over je leven wil nadenken.

Ik hanteer daarbij de ACT methode (acceptance & commitment therapie) waarbij in 10 tot 12 weken een 8 stappen programma doorlopen wordt, om voor een specifieke uitdaging waar je mee worstelt antwoorden te formuleren.

Dit kan gaan om een zoektocht naar zingeving, genderidentiteit, uitstelgedrag, lusteloosheid, eenzaamheid, afhankelijkheid, verslaving, slapeloosheid etc…waarvan het ongemak slechts de aanleiding is om op een holistische manier aan je levenssituatie te werken. We starten bijna altijd met een diepe luisterfase en het identificeren van hoe onze eigen gedachten ons parten spelen en proberen gaandeweg ons bewustzijn te verruimen waardoor we op andere manieren naar onze problemen durven kijken.

Met 60 jaar levenservaring stel ik mij daarbij vaak afwisselend op als klankbord, steunpilaar, spiegel en bondgenoot. Het acceptatie en commitmentwerk zal jij uiteindelijk zelf doen.

Een eerste intakegesprek is steeds gratis.