Wendy Coremans

ma di wo do vr za zo
ochtend
namiddag
avond

Hey hallo, ik ben Wendy!

Samen met mijn man en drie kids woon ik sinds 2013 in het mooie Ruisbroek. Ik studeerde psychologie aan de KULeuven (optie arbeids- en organisatiepsychologie) en ben sinds 2004 aan de slag in de wondere wereld van HR. Ik hou van wandelen, bijpraten met vrienden en creatief bezig zijn.

Ieder van ons krijgt vroeg of laat met een verlies te maken. Mijn eerste ervaring met een ingrijpend verlies was het overlijden van mijn broer Geert in 2000. Ik heb het geluk gehad dit rouwproces in optimale omstandigheden te kunnen doormaken, maar besef nu, jaren later, dat dit allesbehalve een evidentie is.

Zowel binnen mijn werkcontext als in mijn privéleven merk ik dat er in onze moderne samenleving weinig ruimte is voor het thema ‘rouw en verlies’. Afscheid nemen vraagt tijd en aandacht. Onze omgeving verwacht dikwijls dat we na enkele weken of maanden de knop omdraaien en dat alles weer wordt zoals voorheen maar zo werkt het niet.

Elk rouwproces is uniek en heeft de tijd en aandacht nodig.

Ik wil hierbij graag ondersteuning bieden, vandaar dat ik me verder ben gaan verdiepen in rouwverwerking. In juni 2021 studeerde ik aan de Arteveldehogeschool in Gent af als rouw- en verliesconsulent.

Wat is rouw?

Rouwen is een normale emotionele reactie als gevolg van een verlies van iets of iemand die je dierbaar is.

Waar we onmiddellijk aan denken is afscheid nemen van een dierbare. Maar ook een echtscheiding, het verlies van een job/verandering van werksituatie, verlies van gezondheid, afscheid van een kinderwens, verlies van een geliefde door dementie, … kunnen ingrijpend zijn en je wereld op zijn kop zetten. Dit wordt ‘levend verlies’ genoemd.

Wie kan bij mij terecht?

Bij mij kunnen volwassenen (vanaf 18 jaar) terecht die vastzitten in hun normale rouwverwerking of in een rouwproces dat op één of andere manier wordt verstoord. We trachten samen het rouwproces opnieuw op gang te brengen en de blokkades weg te werken.

Een rouwconsulent of rouwbegeleider is geen therapeut. Indien in de loop van ons traject blijkt dat er sprake is van gecompliceerde rouw, dan verwijs ik je door naar een rouwtherapeut zodat je de gepaste ondersteuning krijgt.

Kinderen en jongeren kunnen geholpen worden door andere collega’s bij de Pastorij.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik luister naar jouw verhaal en jouw emoties. Ik geef je inzicht in hoe mensen rouwen en hoe dat bij jou tot uiting komt. Dit kader kan je een houvast bieden. Wat je voelt en ervaart, is moeilijk te dragen, maar behoort tot het normale rouwproces. We verkennen de dimensie van het verlies, van de verbinding en van de toekomst.

We starten altijd met een intakegesprek, waarna jij beslist of je je voldoende veilig en vertrouwd voelt bij mij om samen verder te gaan. Jij bepaalt de frequentie en het tempo van het traject.

'Wanneer je blij bent
kijk dan diep in je hart
en je zult zien dat enkel wat je smart heeft gegeven
ook vreugde brengt.

Wanneer je verdrietig bent,
blik dan opnieuw in je hart,
en je zult zien dat je weent
om wat je vreugde schonk.'
Kahlil Gibran